ماهی سالم را بشناسید ! – بهاران کوک

ماهی سالم را بشناسید !

شناخت ماهی سالم

برای تهیه یک ماهی سالم و خوب، بهتر است که با بعضی نکات در مورد آن آشنا شویم.

ویژگی های یک ماهی فاسد و یک ماهی تازه :

1- بو ماهی

بوی زهمی که از ماهی خام یا پخته شنیده می‌شود، ناشی از فسادی است که رفته رفته پس از صید ماهی روی پوست یا گوشت آن پدید می آید.
وگرنه بوی ماهی تازه به هیچ وجه نا مطبوع نیست.
اما خب، چون بوی خوب ماهی چند ساعت پس از صید از میان می‌رود، بهتر است برای تست تازگی به نشانه های دیگر توجه کنیم.

2- آبشش های ماهی

چشم ماهی تازه، برجسته و درخشان است و آبشش های ماهی تازه، به رنگ سرخ خونی است.

اگر گوشهای ماهی را بلند کنید، آبشش را زیر آن می‌بینید.
وقتی ماهی رو به فساد می‌رود، آبشش رفته رفته کمرنگ می‌شود و سر انجام به خاکستری مایل به قهوه ای در می آید و مایع لزج و بدبویی آن را می پوشاند.

ماهی -آبشش

3-پوست و شکم ماهی

پوست ماهی تازه صاف است و برق نقره ای روی آن دیده می‌شود، فلس به پوست چسبیده است و به آسانی از پوست جدا نمی‌شود. اگر با انگشت روی پوست فشار دهیم جای انگشت روی پوست نمی‌ماند.

پوست کدر، چروکیده، فلس سست و ماندن جای انگشت روی پوست نشانه مانده بودن ماهی است ؛ شکم شل و ورم کرده نشانه ماندگی است و دقیقا برعکس اگر شکم ماهی سفت و پوستش صاف باشد می توان گفت که آن ماهی تازه است. ( مانند تصویر زیر )

محتویات شکم ماهی تازه بد بو نیست و بوی مردار یا مرداب ، نشانه مانده بودن ماهی است .

4- رنگ گوشت ماهی

رنگ گوشت ماهی تازه صورتی کم رنگ و نیمه بلوری است. شکم ماهی تازه، سفت و کشیده است.

ماهی -3

قزل آلا رود خانه ای و قزل آلا خال دار

قزل آلا، ماهی رودخانه است و بیشتر از آب سرد رودخانه های کوهستانی صید می شود، ولی امروزه به لطف پرورش دهندگان ماهی، این ماهی همه جا به وفور یافت می شود .

قزل آلای رودخانه ای، ماهی نسبتا کوچکی است به طول حدود 20 سانتی متر با پوست خالدار و گوشت آن بسیار لطیف و لذیذ است.

قزل آلای خال قرمز بسیار مرغوب تر است.

این ماهی را معمولا بعد از خالی کردن شکم با سر و دم می‌پزند.

ماهی-2

نحوه پاک کردن ماهی

اگر ماهی را چند دقیقه در آب سرد بخوابانید؛ یا یک یا دو ثانیه در آب جوش قرار دهید فلسهای آن راحت تر جدا می شود.
سر یا دم ماهی را در دست بگیرید، چاقو را در خلاف جهت فلس ماهی بکشید.

دقت کنید که فلس های زیر شکم و سر هم گرفته می شوند.

(نوعی فلس گیر در بازار وجود دارد که اگر از آن استفاده کنید از پریدن فلس ها به اطراف جلوگیری می‌کند.)

شکم ماهی را بوسیله چاقو تا زیر سر بشکافید و محتویات داخل شکم را خالی کنید ماهی را بعد از پاک کردن زیر آب سرد بگیرید و با برس و نوک کارد و با کمک انگشتان خون و سیاهی داخل شکم را کاملا پاک کنید و بشویید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

۴ روش پخت برنج

آیا میدانید تفاوت پلو با چلو و کته و دمی در چیست؟

در واقع ۴ نحوه پخت برنج است که هر کدام روش مخصوص به خود را دارد.
در این مقاله آموزش کامل پخت برنج به چهار نحوه متفاوت به صورت کامل ارائه شده.
قبل از آموزش روشهای پخت، انواع آن را معرفی می کنیم.

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *